KIDS GP

vrijdag 19 januari Plaats: Zenderkerk, Borneolaan 30 te Huizen, datum: zondag 28 januari deuren open: 15.30 uur, aanvang: 16.15 uur

Op zondag 28 januari is er weer een heel bijzondere en vrolijke Generation Praise. Speciaal voor de kinderen in de basisschool leeftijd is er namelijk KIDS GP. Na het geweldige feest van vorig jaar was het een gemakkelijke keus voor de organisatie om opnieuw Matthijs Vlaardingerbroek te vragen om er met al zijn creativiteit een geweldige middag van te maken.

KIDS GP vindt plaats in de Zenderkerk (Borneolaan 30), net zoals vorig jaar op een afwijkend tijdstip, namelijk 16.00 uur. De band van GP speelt dan speciaal voor de kinderen een aantal leuke, mooie, vrolijke en aansprekende liedjes. Die zullen ze veelal kennen van school of misschien leren ze die daar nu wel. De nummers passen bij het thema ‘Lets’ Celebrate’ ditmaal specifiek ‘Let’s Celebrate the return of the lost son’.

Spreker Matthijs Vlaardingerbroek groeide op in een christelijk gezin. Na zijn Havo examen deed hij een tweejarige praktische Bijbelschool in Engeland, waar hij werd opgeleid tot straatevangelist en theatermaker. Hij leerde er ook buikspreken. In Engeland ontmoette hij zijn vrouw Lindsey. In 2000 verhuisde hij met zijn gezin naar de Spoorwijk, een achterstandswijk in Den Haag, om daar een nieuwe gemeente te stichten.

Inmiddels heeft Matthijs, met al zijn talent, de bakens een beetje verzet en brengt hij de blijde boodschap jaarlijks tijdens zo’n tweehonderd voorstellingen: op allerlei scholen, tijdens gezinsdiensten, voor bedrijven, tijdens vakantiebijbelweken, op conferenties en op studiedagen. Met al zijn creativiteit is hij als geen ander in staat het evangelie van Jezus voor kinderen op een inspirerende en leuke manier duidelijk te maken. Het wordt dus zeker niet saai op 28 januari. Het bekende bijbelverhaal van de verloren zoon is dit jaar de basis voor zijn vorstelling, waarbij ongetwijfeld een heel bijzonder invalshoek wordt gevonden om de boodschap uit dit verhaal te vertolken. Op de site www.creatiefkinderwerk.nl kun je vast wat van Matthijs zien.

Het team van Generation Praise nodigt alle kinderen, ouders maar ook opa’s en oma’s uit voor dit bijzondere event. En neem gerust al je vriendjes en vriendinnetjes mee. Na de dienst is er een mogelijkheid om wat na te praten en natuurlijk ontbreken limonade, koffie en wat lekkers niet.