Missionair werk

Missionair Werker

Jeanette VosIk ben Jeanette Vos-Spek en per 1 oktober 2015 door de algemene kerkenraad aangesteld als missionair werker voor 18 uur per week voor een periode van 3 jaar. Een groot deel van mijn taken bestaat uit het uitvoering geven aan een deel van het beleidsplan van de Missionaire Commissie. Dit gaat voornamelijk om het beleidspunt ‘missionaire betrokkenheid.’
Dit houdt onder andere in dat ik meehelp om Bijbelkringen missionair bewust te maken en dat handen en voeten te geven op een aantal Bijbelkringen. Dat doe ik bijvoorbeeld door het geven van de cursus ‘Leven aan de Frontlinie’, door één kringavond in te vullen op een kring of door te stimuleren dat er gewerkt wordt met een missionair Bijbelstudieboekje.
Hiernaast geef ik toerustingsavonden voor de gehele gemeente. Deze avonden hebben steeds een ander thema. De avonden zijn bedoeld voor gemeenteleden die zich bewust zijn van hun missionaire roeping: dit kunnen mensen zijn die missionair werk doen, dat willen gaan doen in georganiseerd verband, maar ook mensen die beseffen dat dit tot uiting kan komen in hun eigen dagelijks leven. Het ligt in de planning om in de winter van 2017 een toerustingsavond te geven over het voeren van gesprekken en het luisteren naar onze medemens. In het voorjaar van hetzelfde jaar wil ik een avond invullen over het delen van ons eigen geloof.
Naast de ‘oefenplek’ voor gemeenteleden ondersteun ik de vier evangelisatiecommissies van de vier wijken. Dat doe ik onder andere door de hierboven genoemde toerustingsavonden, maar ook door aanwezig te zijn bij het overleg met de evangelisatieouderlingen en gesprekken te voeren met de individuele evangelisatieouderlingen. Het gaat hierbij vooral om te helpen bij het ‘kerk in de wijk’ zijn.
De vier wijkkerkenraden ondersteun ik op diverse manieren al naar gelang de vraag. Op het ministerie ben ik aanwezig om met de predikanten te spreken over het missionair gemeente zijn en het invullen van de missionaire eredienst.
Hiernaast werk ik aan een paar concrete taken bij De Brug. Wanneer u vragen of ideeën heeft over het missionaire werk en daar eens over wilt praten met mij dan hoor ik dat graag van u.

Jeanette Vos-Spek
Werkdagen: maandag en donderdag