Zenderkerk

Aktiviteiten in de wijk

Gemeenteavonden
Ook in het seizoen 2018-2019 worden er tenminste twee wijkgebonden gemeenteavonden georganiseerd.
Over de data en de onderwerpen van de gemeenteavonden wordt u via het wijkbericht in het Huizer Kerkblad geïnformeerd. De eerste gemeenteavond is op woensdag 17 oktober 2018. De tweede datum zal in 2019 bekend worden gemaakt.

Koffieochtend
Elke 3e woensdag is er koffieochtend in de hal van de Zenderkerk. Een plek om (nieuwe) mensen te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie/thee. Iedereen is welkom ook van buiten de zenderwijk, jong en oud, kerkelijk of niet kerkelijk enz. De deuren staan open van 10:00 uur tot 11:30 uur.
Voor vragen en vervoer:  06-13016081

Gemeentedag
Om de twee jaar wordt er tenminste een gemeentedag georganiseerd. In 2018 is de laatste gemeentedag gehouden, vooralsnog is er geen gemeentedag gepland in 2019.

Zendervrouwen
Als vrouwen van de Zenderkerk zoeken we ontmoeting om elkaar (beter) te leren kennen, elkaar te bemoedigen en te groeien in geloof. Als Zendervrouwen organiseren we met elkaar verschillende activiteiten die dit ondersteunen. Deze activiteiten zijn voor elke vrouw van de Zenderkerk bedoeld, er is geen leeftijdsgrens! Kerk-zijn betekent juist de ontmoeting tussen zusters van verschillende generaties.

Het afgelopen jaar zijn er onder andere bijbelstudie avonden geweest en gezamenlijke maaltijden. Er is een actieve haakgroep die regelmatig samenkomt en er is een leeskring. Ook is er een kookgroep opgericht. De mensen uit deze kookgroep koken en bezorgen regelmatig een maaltijd waar dat goed gebruikt kan worden. Dit zijn gezinnen waar net een baby is geboren, zieke mensen of mensen die het gewoon even goed kunnen gebruiken.

Via het kerkblad en de Facebookgroep Zendervrouwen worden de activiteiten aangekondigd. Voor informatie kan er gemaild worden naar zendervrouwenonleesbaarhotmailonleesbaarcom  of gebeld worden met Corine Roest (5239516).

Zendt
Als man komt er veel op je af. Op het werk, tijdens je studie, in je relatie, noem maar op. Hoe ga jij hier als christen mee om? Wie het weet mag het zeggen. Door onze vragen open te delen kunnen we met elkaar antwoorden vinden. Zo leren we van elkaar en ontdekken we dat we allemaal zoekers zijn.

Zonder verplichtingen voelen mannen zich vaak op hun gemak. Dit willen we met onze meetings ook creëren. Er zijn geen verplichtingen. We organiseren laagdrempelige bijeenkomsten waar een ieder zich zeker thuis zal voelen. Heb jij suggesties voor een leuke activiteit? Zendt het door.

ZENDT: Voor alle mannen vanaf 18 jaar,  4 x per jaar, ontmoeting, ondersteuning, gezelligheid en in liefde van Jezus.

Data: 16 november 2018
Meer info: www.zendt.info

Alpha cursus
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

VOOR WIE? Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

WAAROM? Op Alpha denk je samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

HOE WERKT HET? Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-weekend (zaterdag/zondag). Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

• Is er meer? •    Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe? •    De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

WELKOM! Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Op dinsdag 25 september 2018 is de eerste avond. Locatie is de Zenderkerk (Borneolaan 30, Huizen). Geef je op of stel een vraag via onderstaand formulier! See you at Alpha! Voor meer informatie over Alpha kun je terecht op www.alpha-cursus.nl . Heb je een vraag over deze cursus, mail dan naar: alphacursushuizenonleesbaargmailonleesbaarcom.

Uw kind in onze gemeente
In onze gemeente worden er voor kinderen en jongeren in alle leeftijden activiteiten georganiseerd. De verschillende clubs en verenigingen geven ruimte aan onze jongeren om zich binnen de kerk te ontwikkelen tot zelfstandige christenen. Door leeftijdsgericht jeugdwerk ontmoeten jongeren hun leeftijdsgenoten waardoor ook christelijke vriendschappen worden opgebouwd. Dit is heel belangrijk en vormend in de turbulente periode van het leven richting volwassenheid. Graag willen wij u uitdagen om uw kind(eren) te stimuleren om hieraan deel te nemen.

De taak van de Hervormde Jeugdraad bestaat uit het coördineren van het jeugdwerk. Met behulp van een beleidsplan voor het hele jeugdwerk blijft de jeugdraad actief meedenken aangaande de ontwikkelingen binnen de clubs, commissies en verenigingen. De Hervormde Jeugdraad is een adviesorgaan van de Algemene Kerkenraad

Voorzitter: Jan Willem van Tongeren, tel. 06-836 35 247 e-mail: jw.tongeren@gmail.com
Secretariaat: Elsbeth van Dijk, Schaepmanlaan 16, 1272 GJ e-mail: hj@hervormdhuizen.nl
Voor meer info over de clubs en verenigingen kun je/kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Social Media: Volg de activiteiten van de Hervormde Jeugdraad via de facebook-pagina: “Jeugdwerk Hervormd Huizen” en op Instagram “JeugdwerkHervormdHuizen “.