Alpha Cursus

Alpha Cursus

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Heb je vragen over het leven en/of over het christelijk geloof? Bij Alpha stel je al je vragen en praat je met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha. Op 28 oktober 2020 start er een nieuwe Alpha cursus in Huizen. Dit doen we dit najaar ONLINE.

Opens internal link in current windowDirect aanmelden voor de introductie-avond (woensdag 28 oktober)

Voor wie?

Alpha is voor iedereen, van jong (ca. 20 jaar) tot oud! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. 

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen.


H
oe werkt het?

We komen 10 weken lang op woensdagavond via ZOOM bij elkaar. Schenk je eigen koffie of thee in, neem er wat lekkers bij en luister naar een korte toelichting over het onderwerp van de avond. Hierna kijken we met elkaar de film die het onderwerp nog verder uitdiept.

 
Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Zo leer je meer over het christelijk geloof van en met elkaar. Al je vragen mogen worden gesteld.
De online Alpha avonden starten om 20.00 uur en duren tot 21.30 uur.


Onderwerpen

Er zijn tien Alpha-bijeenkomsten. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
•    Is er meer?
•    Wie is Jezus?
•    Bidden: waarom en hoe?
•    De Bijbel lezen: waarom en hoe?
•    Hoe zit het met de kerk?


Opgaveformulier
Persoonlijke gegevens
Vraag / opmerking