Hervormde Jeugdraad

Hervormde Jeugdraad

Verenigingen

 

Hervormde Jeugdraad  

Wat doet de Hervormde Jeugdraad? Wat doet de Hervormde Jeugdraad (HJ) eigenlijk? Dat vraag je je misschien weleens af. Officieel gezegd is de Hervormde Jeugdraad een adviesorgaan van de Algemene Kerkenraad. Onze belangrijkste taak bestaat uit het coördineren van het jeugdwerk. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is elk lid van de HJ contactpersoon voor een aantal clubs of verenigingen.

Tijdens de Ontmoeting Jeugdraad komen alle voorzitters van de clubs bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen. Met ons beleidsplan, dat geldt voor het hele jeugdwerk, denken we actief mee over de ontwikkelingen binnen de clubs, commissies en verenigingen. 

Ieder jaar organiseert de HJ aan het begin van het seizoen een Toerustingsavond voor alle jeugdleiders. Met elke keer een ander thema. 

Voor meer info over de Hervormde Jeugdraad verwijzen we naar het kopje Missie, visie en strategie HJ 2018-2023

De HJ bestaat op dit moment uit de volgende personen: 

• Jan Willem van Tongeren (voorzitter)
• Jan van As (penningmeester)
• Pernelle Kriek (eerste secretaris)
• Gert Schram (algemeen lid)
• Gerna Driesse (algemeen lid / tijdelijk verlof)
• Lianne Rebel (algemeen lid)

Heb je een vraag of wil je iets kwijt over het jeugdwerk? Neem dan contact op met het secretariaat:

Pernelle Kriek-Kruijmer
Schaepmanlaan 4
1272 GJ Huizen
Tel.: 06 255 166 22
hj@hervormdhuizen.nl

 

Verenigingen  

 

Bijbelkringen 16+

Veel jongeren in de gemeente vinden het leuk om met leeftijdgenoten en vrienden over het geloof in relatie tot actuele onderwerpen van alledag te praten, alleen komt het er vaak niet van ...

Bijbelkringen 16+ zijn gespreksgroepen van jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. De bijbel en de actualiteit staan centraal. Er wordt gepraat over een gedeelte uit de bijbel. We vragen ons daarbij af wat dit Bijbelgedeelte ons heeft te zeggen en hoe we er mee om kunnen gaan in ons dagelijks leven. Verder kunnen er allerlei vragen over actuele onderwerpen op tafel worden gegooid.

De Bijbelkring 16+ wil jongeren stimuleren om over het geloof te praten. Waarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk leeftijdsgenoten bij elkaar zijn rondom de bijbel. Zo komt het gesprek over het geloof makkelijker op gang dan wanneer je gewoon gezellig bij elkaar zit.De bijbelkring-avonden vinden plaats op de eerste zondag van de maand. De avonden beginnen rond 20.15 uur en duren meestal tot 22.00 uur . En de avonden worden bij de kringleiders thuis gehouden.

Wie? Jongeren van 16 - 25 jaar

Waar en wanneer?
Verschillende locaties in Huizen
In principe elke eerste zondagavond van de maand,van 20:00 tot 22:00 uur (tijden kunnen per kring enigszins verschillen)

Meer info?
Neem even contact op met coördinator Pernelle Kriek:
E-mail: hj@hervormdhuizen.nl

 


Instuif Kom d'r in

Een sprankelende vorm van open jeugdwerk voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool. Er staan diverse spelen opgesteld zoals biljart, tafeltennis, zaalvoetbal en playstations. Verder hebben we een bar waar je frisdrank en snoep kunt kopen. En er is nog meer, namelijk diverse activiteiten. Bijvoorbeeld een dropping, een filmavond, schaatsen en natuurlijk het spetterende slotkamp aan het einde van het seizoen.

Waarom? 
Om jou een gezellige zaterdagavond te bieden waarin je veel lol kunt maken met je leeftijdsgenoten?en halverwege de instuifavond even met elkaar stil te staan bij de Bijbel en het geloof. Dit doen we vaak met een sketch of een voor jou herkenbaar verhaal. We hopen dat jij en je vrienden hier iets van opsteken.

Stuif eens in!
Elke zaterdagavond van september tot en met april tussen 19.30 uur en 21.30 uur staan de deuren open. Je moet wel even een passe-partout aanschaffen en dan kun je het hele seizoen naar binnen. Kom je voor het eerst? Meld je dan even bij de deur, dan wordt het hoe en wat van de Instuif aan je uitgelegd.

Wie? Jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool

Waar en wanneer?
Kelder van 't Visnet
De Ruyterstraat 7

Meer info?
 
Facebook Instuif

 


King's kids

Een gezellige middag of avond (ligt er aan hoe oud je bent) met je vriendjes en vriendinnetjes: samen zingen, samen bidden, samen luisteren, samen een knotsgek spel doen, samen iets leuks maken......samen veel plezier hebben!
King's Kids=Koningskinderen. Ook JIJ bent een Koningskind, omdat God van JOU houdt.

Wanneer en voor wie?
Zenderkerk (zij-ingang)

Vrijdagmiddag 16.00-17.30 uur voor de kids uit groep 3 en 4
Nieuwe Kerk
Vrijdagavond    19.00-20.30 uur voor de kids uit groep 5 en 6
Meentkerk
Vrijdagavond    19.00-20.30 uur in voor de kids uit groep 5, 6 en 7

Waar?
Nieuwe Kerk, Brede Englaan 28
Zenderkerk, Borneolaan 30

Meentkerk, Bovenmaatweg 410

Meer info?
Lianne Rebel
Tel: 035 - 525 09 13
Mob: 06 155 382 63

 


Knapenvereniging "Spreuken 22:6"

Wekelijks komen circa 140 jongens bij elkaar om over het geloof te praten en voor ontspanning. Onder leiding van 3 leiders bespreekt men een bijbels onderwerp wat door de jongeren zelf wordt verzorgd. De vereniging bestaat inmiddels 100 jaar en is een begrip binnen het jeugdwerk in Huizen.

Wat nog meer:
Een hoogtepunt is de jaarlijkse kampweek. Tijdens het kamp staat naast sport, spel en gezelligheid de Bijbel centraal. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals een voetbaltoernooi, zeilen, wadlopen, roeien etc. Kortom, een 'jonge' vereniging waar jongens onder elkaar veel lol beleven en veel leren. Leren van elkaar en van de Bijbel!

Waarom:
Het doel is de jongeren beter inzicht te geven in het christen-zijn. Dit wordt gedaan door de jongeren een thuishaven te bieden waar zij zich thuis voelen en hun verhaal kwijt kunnen. De jongens zijn op basis van hun leeftijd verdeeld over 11 afdelingen.

Wie? Jongens van 11 - 18 jaar

Waar en wanneer?
Diverse gebouwen van de Hervormde Gemeente Huizen
Elke zondag van 12:00 tot 13:00 uur

Meer info?
E-mail: kv@hervormdhuizen.nl
Website: www.knapenvereniging.nl

 


Meisjesvereniging "EVA"

Elke Vrijdag Avond gezellig met vriendinnen bij elkaar om de Bijbel te leren kennen, creatief of sportief bezig te zijn, lekker tutten, een leuk spel te doen. EVA staat voor Evangelie - Vriendinnen – Activiteiten

Verder met elkaar schaatsen, bowlen en natuurlijk het Kamp!

EVA is elke vrijdagavond te vinden in verschillende locaties zoals ’t Visnet, Van der Brugghenschool , De Parel, Meentkerk, en Zenderkerk.

Kom je ook?

Wie? Meisjes van 11 - 18 jaar

Waar en wanneer?
Op verschillende locaties in Huizen
Vrijdagavond

Meer info?
E-mail: eva@hervormdhuizen.nl
Facebook: EVA

 


Zondagsschool "Timotheüs"

De zondagsschool is voor alle kinderen in groep 1 t/m 7 van de basisschool. We willen met een nadenken over de Bijbel en dat op hun niveau uitwerken. Door middel van zingen, bidden een vertelling en een verwerking willen we hen meer leren over God en wat Hij in Zijn Woord ons wil leren voor vandaag. Op die manier willen we een stevige basis leggen bij de kinderen, waar ze levenslang baat bij hebben.

Wat doe je daar?
Elke zondag komen we bij elkaar. Er is tijd om elkaar te ontmoeten, maar vooral zullen we ons richten op de Bijbel. Dat betekent dat we met elkaar zingen, bidden en luisteren naar een vertelling. In de oudere groepen doen we ook aan Bijbelstudie. Op die manier proberen we de kinderen daar ook vertrouwd mee te maken.
Daarnaast is er elke week tijd voor een verwerking. Dat betekent dat het Bijbelgedeelte nog dichter bij de kinderen komt. Dit kan een werkje, kleurplaat of puzzel zijn. Soms is het ook een spel of een andere manier om het verhaal te verwerken. Op deze manier proberen we de kinderen een stevige basis te geven vanuit de Bijbel. En op Zondagsschool worden regelmatig vriendschappen gesloten, zodat er met elkaar opgetrokken kan worden!

Wie? Jongens en meisjes van 4 - 11 jaar

Waar en wanneer?
Meentkerk: 12:00 - 13:00 uur
't Visnet: 14:30 - 15:30 uur

Meer info?
Gijsbert Honing
Tel. 06 537 367 23
E-mail:

 


Bruggerchill

BruggerChill is open jeugdwerk voor jongeren van klas 1 en 2 van de middelbare school. De invulling van de avond (zaterdagavond) varieert van open avonden tot georganiseerde activiteiten. Dit wisselt elkaar af.

Tijdens de open avonden vermaken de jongeren zichzelf met aanwezig spelmateriaal en is er een tweede gedeelte een overdenking.
Georganiseerd activiteiten zijn o.a. schaatsen, zwemmen, levend Cluedo.

Locatie kelder Zenderkerk.

 


PUB R

PUB R is een club voor jongeren van 14-16 jaar .
Het doel van PUB R is een gezellig samenzijn creëren voor jongeren van 14-16 jaar. Primair zodat de jeugd van onze kerkelijke gemeente elkaar kan ontmoeten in een veilige en inspirerende omgeving. Op één zaterdagavond per maand is PUB R geopend van 20.00-22.30 uur in de kelder van ‘t Visnet.