CONCERT HENDRIK JAN DE BIE OP 25-JARIG LEEFLANG-ORGEL IN MEENTKERK

maandag 01 september Op vrijdag 12 september a.s. geeft de organist van de Meentkerk, Hendrik Jan de Bie een orgelconcert op het Leeflang-orgel in de Meentkerk te Huizen. Het is dan precies 25 jaar geleden, dat het Leeflang-orgel in gebruik genomen werd.

Hendrik Jan speelt allereerst Praeludium D-dur van C. Ph. E. Bach. Deze componist is dit jaar 300 jaar geleden geboren.

Dan volgen werken van de Italiaanse componisten Frescobaldi en Zippoli. Dan volgen werken van Guilmant, De Wolf en Widor, die 25 jaar geleden ook bij de ingebruikneming van het orgel werden gespeeld. Deze keer voegt hij er Widor’s feestelijke Toccata uit de 5e Symfonie aan toe. Het programma wordt besloten met een improvisatie over een Psalm uit het Geneefse Psalter.

Hendrik Jan de Bie studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht (doctoraal examen 1992). Zijn eerste orgellessen ontving hij van de toenmalige organist van de Zenderkerk te Huizen, Jan van der Velde. Vervolgens was hij leerling van Piet van der Steen, onder wiens leiding hij het eerste deel van het Staatsexamen voor Muziek behaalde.
Daarna studeerde hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten, organist van de Grote Kerk te Den Haag. In 2003 legde hij daar met goed gevolg het eindexamen Orgel (eerste fase) af.
Hendrik Jan de Bie is docent aan de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk van de Christelijke Hogeschool Ede, organist van de Meentkerk te Huizen en vaste begeleider van het Vocaal Ensemble ‘Cantare’.

Na afloop van het concert wordt u een kopje koffie of thee aangeboden en kunt u een praatje maken met de organist.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een gift in de collecte na afloop wordt erg op prijs gesteld.