Concert Rien Donkersloot Meentkerk - 16 mei

dinsdag 06 mei In de serie ´Meentkerkmuziek 2014´ geeft organist Rien Donkersloot op vrijdag 16 mei a.s. een orgelconcert in de Meentkerk in Huizen. Hij is sind maart 2012 organist van de Joriskerk in Amersfoort. Hij zal het Leeflang-orgel in deze kerk laten schitteren met prachtige muziek.

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hiervoor cum laude af. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In juni 2011 studeerde hij cum laude af. In september 2009 won hij de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Wavre (België) en tevens de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Gorinchem. In september 2012 won hij de 1e prijs op het Internationale Sweelinck Beiaardconcours in Groningen. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. Hij won prijzen bij orgelconcoursen in Brielle en Leiden; in september 2012 won hij de 2e prijs op het Internationale orgelconcours te Breda. Rien is niet alleen organist van de Joriskerk in Amersfoort, maar ook van de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem (Grote of St. Bavokerk en Bakenessertoren) en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen. Tijdens het concert in de Meentkerk speelt Rien werken van J.S. Bach, R. Schumann, Olsson en Guilmant. Hij begint het programma met een improvisatie. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden.

Rien Donkersloot