Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

Richard Vos geeft orgelconcert in Meentkerk

dinsdag 03 juni De Huizer musicus Richard Vos geeft vrijdag 13 juni a.s. een concert op het Leeflang-orgel in de Meentkerk. Hij speelt werken van Mozart, Umbreit, C.P.E. Bach, Homilius en Widor.

Richard Vos (1969) is op negenjarige leeftijd begonnen met orgelles. Van 1987 tot en met 1993 studeerde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht waar hij de diploma’s voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek behaalde. Zijn docenten waren o.a. Kees van Houten, Bernard Winsemius en Jan Welmers voor orgel, Arie Eikelboom, Anton Vernooij en Jan Jansen voor Kerkmuziek. Aansluitend ging hij Muziekwetenschappen studeren aan de Rijksuniversiteit, eveneens in Utrecht.
Tijdens de zomer van 1991 volgde hij in Toulouse masterclasses orgel bij o.a. Xavier Darasse, Jan-Willem Jansen en Harald Vogel. 

In 1991 werd Richard Vos benoemd als Cantor-organist van de Pauluskerk in Baarn. Vanaf zijn vijftiende jaar is hij werkzaam als organist in Huizen, momenteel als organist van de Nieuwe Kerk. Van 1990 tot en met 2008 leidde hij het Vocaal Ensemble ‘Cantare’. Dit ensemble is regelmatig te horen in het NCRV-radioprogramma Woord op Zondag. Ook als organist is hij regelmatig te horen bij hetzelfde programma. In 2011 richtte Richard het ensemble Vocaliber op, een vocaal ensemble met geschoolde zangers.
Richard is de drijvende kracht achter de serie concerten ‘Vrijdagavondmuziek op de Zuidereng’ in de Nieuwe Kerk in Huizen. Richard heeft een privélespraktijk in Huizen en omgeving en is regelmatig te horen als concertorganist.
Richard is ook actief als componist van kerkmuziek. Zo componeerde hij in 2010 een dubbelkorige Mattheüspassie welke in het voorjaar van 2011 in de Pauluskerk in Baarn voor het eerst werd uitgevoerd. 
Als zanger is hij actief in de Domcantorij in Utrecht. In 2007 is hij begonnen met het volgen van cellolessen.

Na afloop van het concert is er gelegenheid een kopje koffie te drinken en een praatje te maken met de organist.

Richard Vos aan de speeltafel van het Flentrop-orgel in de Pauluskerk in Baarn.