GERARD EN JOHANNEKE DE WIT GEVEN ORGEL- EN BLOKFLUITCONCERT IN MEENTKERK

maandag 29 september Op vrijdag 10 oktober a.s. geeft het echtpaar Gerard en Johanneke de Wit uit Zwijndrecht in de Meentkerk te Huizen een concert op blokfluit en kistorgel. Gerard zal ook het Leeflang-orgel bespelen. Op het programma staan werken van o.a. Bruhns, Scarlatti, Guilain, Kittel, Händel, Corelli en Bach.

Johanneke de Wit kreeg haar eerste blokfluitlessen op 7-jarige leeftijd van Pauline Schenkelaars. In 2003 won ze de eerste prijs tijdens een muziekwedstrijd voor de jeugd in Huizen. Vanaf 2005 ontving zij lessen van Isabel Lehmann, Marjan Banis en Reine-Marie Verhagen. Momenteel studeert zij barokhobo bij Robert de Bree. Regelmatig verleent ze haar medewerking in diverse ensembles waaronder 'Trio Barocco'. Naast het musiceren en het geven van blokfluitlessen is Johanneke werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.

Dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit studeerde koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij hoofdvak Orgel bij Bas de Vroome en behaalde in juni 2010 zijn Bachelor (DM) diploma. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij hoofdvak Klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot en behaalde in mei 2011 het Bachelor diploma. Gerard rondde in mei 2013 zijn Master-Klavecimbelstudie af met als eindcijfer een 9.

Hij volgde diverse masterclasses bij o.a. Jan Hage, Lutger Lohman en Thomas Trotter. Hij studeerde Basso Continuo bij Bernard Winsemius, Patrick Ayrton en Kathryn Cok.

Vanaf september 2014 studeert hij Master-Orgel bij Ton Koopman aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2003 won Gerard de eerste- en publieksprijs tijdens een compositiewedstrijd. Regelmatig verschijnen er koor- en orgelbewerkingen van zijn hand. In 2011 en 2013 verschenen cd’s waarop hij zijn koraalbewerkingen speelt.

Gerard is oprichter (2008) en artistiek leider van kamerkoor Camerate Musicale, dat zich ten doel stelt een nieuw publiek te genereren, door bekende maar in het bijzonder ook onbekende muziek uit de 16e t/m de 18e eeuw te programmeren.

Als kerkorganist is Gerard verbonden aan de Hervormde gemeente te Zwijndrecht, wijk Oude Kerk.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en kunt u een praatje maken met de musici.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een gift in de collecte na afloop wordt erg op prijs gesteld.

Gerard de Wit

Johanneke de Wit