Orgelconcert door Peter den Ouden in Meentkerk Huizen

donderdag 06 november Op vrijdag 14 november a.s. geeft organist Peter den Ouden uit Huizen een orgelconcert op het Leeflang-orgel in de Meentkerk te Huizen. Hij speelt werken van G. Young, J.S. Bach, J.-H. Fiocco, K.J. Mulder, A. Pomper, C.S. Lang en H. Andriessen.

Peter den Ouden (1948) studeerde orgel (Rutger van Mazijk, Simon C. Jansen en
Haite v/d Schaaf), piano, koordirectie (Frans Moonen), kerkmuziek en schoolmuziek. Hij werkte vele jaren als freelance musicus, cantor-organist en docent muziek voordat hij van 1985 tot 2006 verbonden was aan de conservatoria te Hilversum en Amsterdam als hoofd van de opleiding docent muziek, als docent methodiek/didactiek en koordirectie. Hij is een veelgevraagd gastdocent, dirigent, organist en jurylid, zowel in binnen- als buitenland.

Peter den Ouden publiceerde vele artikelen over muziekeducatie in diverse Europese landen, was voorzitter van de European Association for Music in Schools (EAS) en aanvaardde in 1995 een eredoctoraat als Doctor of Music aan de Anglia Ruskin University te Cambridge voor zijn verdiensten voor de muziekpedagogiek in Europa. Vele jaren leidde Peter den Ouden de oratoriumvereniging Soli Amersfoort en is thans nog werkzaam als dirigent van 'Zang & Vriendschap' te Eemdijk, het Wachter Ensemble te Amersfoort, als cantor-organist aan de Willibrordkerk te Nederhorst den Berg en als organist van de Dorpskerk te Blaricum. Tevens is hij als docent orgel en koordirectie aan het Conservatorium van Suriname nauw betrokken bij het professionaliseren van de muziekeducatie in dat land.

Na afloop van het concert is er gelegenheid een kopje koffie te drinken en een praatje te maken met de organist. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een gift in de collecte na afloop wordt erg op prijs gesteld.