Leeflang-orgel Meentkerk Huizen opnieuw in gebruik

maandag 10 maart Na twee maanden te hebben gezwegen, zal het orgel van de Meentkerk op vrijdag 14 maart weer voor het eerst klinken.

De medewerkers van Orgelmakerij Reil te Heerde (die het orgel sedert 1995 in onderhoud heeft) hebben in de afgelopen tijd veel werk verricht. Niet alleen is het orgel, dat – bijna 25 jaar na de bouw – flink vervuild was, grondig schoongemaakt, en zijn de klavieren en mechanieken die veel rammelende bijgeluiden maakten beduidend 'stiller' gemaakt, ook is de klank van het orgel, die sowieso al mooi was, geoptimaliseerd.

Iedereen die belangstelling heeft voor de werkzaamheden die zijn verricht, en die nieuwsgierig is hoe het instrument nu klinkt is op vrijdag 14 maart om 20.00 uur welkom in de Meentkerk. Hans Reil, directeur van de orgelmakerij zal op deze avond een toelichting geven. Het orgel wordt bespeeld door Hendrik Jan de Bie, organist van de Meentkerk, met muziek van Handel (Orgelconcert in F, opus 4, no. 4), Bach (twee bewerkingen over 'Liebster Jesu, wir sind hier'), Franck (Andantino), Boëllmann (Suite Gothique) en een improvisatie. Ook zal er samenzang zijn.

U bent van harte welkom!