Bezinningsmomenten in de Stille Week maandag 10 april t/m donderdag 13 april 2017

woensdag 08 maart In de week voor Pasen wordt vier dagen een half uur van bezinning gehouden in de  Nieuwe Kerk, Brede Englaan, Huizen. Aanvang 19.15 uur.

Het weekthema is: Jezus in gesprek met…

Bezinning in een liturgie met Schriftlezingen, stiltemomenten, samenzang en gebed.

Dit jaar staat het Johannes-evangelie centraal, waarin diepgaande gesprekken voorkomen, zoals bijvoorbeeld die van Jezus met Nicodemus, met de Samaritaanse vrouw en met zijn discipelen. In de bezinning wordt de aandacht gericht op de gesprekken die Jezus heeft gehouden over zijn relatie als de Zoon met Zijn Vader. De gebeden en gesprekken, die gevoerd zijn tijdens de periode van het lijden en sterven van Jezus, zijn vertrekpunten voor de bezinning. In de Schriftlezingen is gekozen voor die woorden die alleen in het Johannes-evangelie worden vermeld.

Evenals vorige jaren wordt U van harte uitgenodigd deze bezinningsmomenten bij te wonen, om de Stille Week voor uzelf inhoud te geven.

De organisatie valt onder verantwoordelijkheid van
de Hervormde wijkgemeenten ‘Oude Kerk’, Nieuwe Kerk’, ‘Zenderkerk’, ‘Meentkerk’
de Christelijke Gereformeerde Kerk
de Protestantse wijkgemeenten ‘Goede Herderkerk’ en de ‘Kruiskerk’
de Baptistengemeente Het Gooi en
de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, Huizen-Bussum

Klik Initiates file downloadhier voor het weekschema.
Klik Initiates file downloadhier voor het tekstboekje.