Organist Gert van Hoef online vanuit de Oude Kerk

dinsdag 11 mei Gert van Hoef zal een concert verzorgen vanuit de Oude Kerk, wat via YouTube wordt uitgezonden op donderdag 27 mei 20:00 uur.

Bekijk de livestream op Gert van Hoefs kanaal op YouTube.

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en raakte hij geïnspireerd door het orgelspel van zijn opa, die hem wegwijs maakte op het instrument.
In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en  koorbegeleidster in Barneveld. Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassic-music orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede.Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijdscategorie.
Vanaf januari 2010 ging hij orgellessen volgen bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat Gert van hem les kreeg, kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte.
In juni 2010  werd hij benoemd tot organist binnen de Hervormde kerk te Voorthuizen. In augustus behaalde hij de eerste prijs bij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini vruchten afgeworpen.
Op 27 juni 2015 won Gert de eerste prijs bij het Govert van Wijn orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis. Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan op het magistrale Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in oude muziek. De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).
Al sinds het prille begin van zijn carrière, plaatst Gert filmpjes van zijn orgelspel op YouTube. Mede daardoor geniet hij aanzienlijke bekendheid en geeft hij jaarlijks vele concerten in binnen-en buitenland.
Vanaf het voorjaar van 2020 geeft Gert wekelijks een livestream orgelconcert op zijn YouTubekanaal.